prosoape de copii puf bebe cu gluga

Prosopul puf bebe este realizat din material de tip frotir cu tesatura dubla.
Frotirul se fabrica utilizand doua urzeli (impletituri): una de fond ce constituie „scheletul” tesaturii, si una de suprafata, cu inele, ce produce efectul eficient al tesaturii, moale, usor, placut la atingere.

Inelele in cazul prosopului puf bebe sunt de 5 mm; comparativ prosoapele obisnuite (ne referim la cele bune calitativ) au maxim 3 mm. Diferenta insemna un plus pentru puf bebe de 40% – cu atat in plus mai placut, mai moale.

Aceasta tehnologie cu doua urzeli confera tesaturii capacitatea de a retine multa apa, ca un burete. Tesatura de tip frotir poate fi de doua tipuri: simpla sau dubla, conform inelelor. Acestea pot fi prezente doar pe o parte sau pe ambele fete ale impletiturii de fond.

Prosopul puf bebe are o tesatura dubla – moale, usoara, proaspata si moderna; ea asigura calitatea produsului si confirma asteptarile: sa fie moale la atingere, pufos si delicat la vedere.

prosop de bebelusi cu gluga

Scopul unui prosop este sa absoarba apa rapid – in mod ideal la atingere (tamponare) sau dupa cat mai putine stergeri; cu cat densitatea materialul este mai mare, cu atat acesta retine mai multa apa, si prosopul este mai gros.

Densitatea masoara practic cat de multe inele are tesatura de suprafata de care povesteam mai sus.

Puf Bebe este singurul prosop pentru copii, care are o densitate de 620 g/mp.

Majoritatea prosoapelor de pe piata se opresc din ratiuni de profit cu densitatea la 200-300 g cel mult. Diferenta pana la 620 g insemna pentru puf bebe un plus de 200 – 250 % capacitate suplimentara de a absorbi apa; din cauza asta prosopul puf bebe absoarbe singur apa, fara stergere.

prosop din bumbac pentru copii

O mica paranteza … de ce se fac prosoapele din bumbac ? pentru ca bumbacul are o capacitate mare de absortie a apei si pentru ca atingerea unui prosop de bumbac este placuta.

Prosopul Puf bebe este din bumbac 100% atat tesatura de fond cat si inele de care povesteam mai sus.

Minunat, si pe alte prosoape scrie, probabil si dvs ati vazut deja: 100% bumbac; respectiv: bumbac 100%;
Dar supriza: in realitate nu toate sunt din bumbac – cum asa ?!?

Foarte simplu:

a) pentru a fi mai ieftine tesatura de fond este din polyester si doar inele sunt din bumbac, acestea sunt genul de prosoape care desi sunt placute la atingere nu absord apa, cel mult o sterg pana la un anumit nivel (cand inele s-au incarcat la maxim cu apa), mai departe polyesterul din baza tesaturi nu mai poate retine apa; este si cazul prosoapelor pe care conform realitatii scrie: 30% polyester 70% bumbac sau 40% polyester 60% bumbac

b) bumbacul permite spalari la temperaturi inalte 60-90 de grade; analizati eticheta prosoapelor, unde mai gasiti o informatie si anume temperatura de spalare – daca aceasta nu este 60-90 de grade, ci variante de genul 30-40 sau 40-60 grade atunci masa prosopului pe care scrie ca este 100% bumbac, in realitate nu este; tot din ratiuni de a fi mai ieftine se foloseste un alt material textil care are un pret mai mic decat bumbacul.

prosop cu sterilizare la 90 de grade

Toate trei aspectele descrise pana acum: compozitia, calitatea si densitatea materialului, mai confera prosopului puf bebe un avantaj unic, fata de oricare alte prosoape pentru copii si anume: poate fi spalat, “sterilizat” la 90 de grade.

Comparativ prosoapele obisnuite pot fi spalate cel mult la 60 de grade, cazul in care acestea chiar sunt din bumbac 100%, respectiv 40 de grade daca nu sunt din bumbac sau daca sunt colorate.

Pentru ca am ajuns la culoare mai precizam un aspect important: prosopul puf bebe este alb, fara coloranti chimici; orice culoare sau imprimeu inseamna fie o vopsire a firelor existente in tesatura, fie un transfer termic de vopsea ca sa rezulte imprimeul – in oricare din situatii se folosesc coloranti chimici.

Prosopul puf bebe este alb imaculat si prin sterilizare este mereu proaspat si curat, gata de utilizat si folosit o perioada lunga de timp.

prosop cu sterilizare la 90 de grade

Prosopul puf bebe are dimensiune 80×80 cm si am construit gluga (capisonul) cu o latime(diagonala) de 30 cm astfel incat poate fi utilizat pentru copii de la 0 la 7 ani.

Majoritatea prosoapelor pentru copii cel mai frecvent au dimensiune 60-75 cm si capisonul mai mic. Poate parea mica diferenta desi procentual ea reprezinta aproximativ 20%; dar pentru ca prosoapele pentru copii au capisonul pe colt, odata pus pe cap devine importanta diagonala rezultata si astfel diferenta insemna in realitate foarte mult.

Un prosop de 65 cm de ex are o diagonala de 92 cm adica pus pe capul unui copil cu inaltimea de 92 cm prosopul ajunge pana la podea. In cazul prosopului puf bebe aceasta inaltime este 113 cm – diferenta de 20 cm astfel privita devine foarte mare, avand in vedere ca in medie copii de 3 ani au 96 cm, respectiv copii de 6 ani au aproximativ 113 cm.

O perioada de 3 ani in plus in care pot folosi fara probleme teoretic acelasi prosop insemna foarte mult; insa, si practic pot face acest lucru, pentru ca materialul si calitatea prosopului puf bebe permit o durata de viata de pana la 7 ani.

intretinere prosop puf bebe
Inainte de prima utilizare:
Pentru ca prosopul tau, pana a ajunge la tine a trecut din atelier, la impachetat unde a fost ambalat, apoi a stat mai mult sau mai putin depozitat, a ajuns la curier sau intr-un magazin, unde din nou a stat, pana in final este la tine – iti recomandam – primul lucru: sa-l aerisesti, in mod cert a imprumutat tot felul de mirosuri, pe acest traseu.
Apoi pentru a inlatura eventuale reziduuri din urma procesului de fabricatie, inainte de prima utilizare iti recomandam spalarea cu apa fierbinte (90 de grade).

Spalare & Intretinere:
In timp detergentul folosit si balsamul de rufe, reduc in general simtitor gradul de absorbtie al prosoapelor de bumbac. Reziduul de detergent va ingreuna si timpul de uscare al acestuia.
Daca dupa o perioada, prosopul are imediat dupa spalare, umed fiind, un miros intepator, acest lucru se datoreaza exact detergentului impregnat in tesatura. Pentru inlaturarea lui, iti recomandan, un ciclul de spalare detergent plus o 100 g (o canuta) de otet alb – in general o data la cateva luni.
Daca dupa o perioada, prosopul nu mai este alb imaculat, pentru revigorarea culorii iti recomandam un ciclu de spalare detergent plus 15 g (o lingura) de bicarbonat de sodiu alimentar.

Uscare:
Temperaturile ridicate dauneaza firelor de bumbac. Folositi uscarea la aer, nu o uscare fortata la cald, indiferent de modalitatea de incalzire.

In general NU recomandam a se folosi balsam de rufe! Injumatateste durata de viata a unui prosop, datorita nivelului ridicat de silicon din compozitia sa.